Firma Adı İletişim Konum
ADEMOĞLU PLASTİK İTHALAT VE İHRACAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ.
İKİTELLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İPKAS SANAYİ SİTESİ 10 A NO: 8 İKİTELLİ / BAŞAKŞEHİR / İSTANBUL / TÜRKİYE
İletişim: +90 212 671 0384
Web: https://www.ademogluplastik.com
Salon: 11
Stant: 1123B
Ürün Grupları
  • Geri donusum hammadde ureticileri
  • Diger

Biz Kimiz? 1996 yılında, Metsan Plastik olarak plastik geri dönüşüm sektöründe faaliyete başlamıştır. 1999 yılından itibaren granül moblen imalatına başlanmış. 2003 yılından Ademoğlu Plastik İthalat ve İhracat San.Ltd.Şti adıyla plastik hammadde sektöründe faaliyetine devam etmektedir. 2017 yılı içerisinde üretim kapasitesini artırarak Esenyurt ta son teknolojiye sahip fabrikamızda üretim yapılmaktadır. Merkez Ofisimiz İkitelli Organize Sanayi İPKAS Sanayi Sitesindedir. Geniş makine parkuru, kaliteli mamulleri ile ADEMOĞLU PLASTİK İTH. VE İHR SAN TİC.LTD. ŞTİ Sektöründe öncü olmaya devam etmektedir. Ademoğlu plastik, dürüstlüğü şiar edinmiş, güven ve samimiyet duyguları ile geri dönüşüm sektöründe, bir marka olma yolunda üretimini sürdürmektedir. Plastik hammadde piyasasındaki yerini her geçen gün güçlendirerek, aynı standartta ve aynı kalitede hizmetine devam etmektedir.

HDPE Şişirmelik Polietilen
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

HDPE, petrolden elde edilen, yüksek yoğunluklu polietilen malzemedir. İsmi İngilizce karşılığı olan High Density Polyetylene kelimelerinin kısaltmasından gelmektedir. Sanayi ve imalat sektöründe genelde bu isim kullanılmaktadır. Yaklaşık olarak, 1.75 kg. petrolden , 1 kg. HDPE hammadde elde edilir. Elde Edilmesi: HDPE günümüzde birkaç yöntemle elde edilebilmektedir. Radikal polimerizasyon yönteminde, yüksek basınç uygulanır. Koordinasyon polimerizasyonunda, alçak basınç ve 50-75 °C sıcaklıkta katalitik sentez yapılır. Katalizör olarak heptanda çözünmüş, titan tetraklorid ve alüminyum alkil kullanılır. Polimerizasyon ısısı soğutularak giderilir. Ele geçen polimer formu toz veya granüldür. Sıvı ortamdan süzülerek alındıktan sonra kurutularak ambalajlanır. HDPE sentezinde diğer yol olan, metal oksit katalizörlü polimerizasyon da etilen gazı parafinde çözülür, 60-200 °C sıcaklıkta, 35 atm. basınç altında, belirli bir sürede işlem tamamlanır. Soğutma ve çözücü buharlaştırılmasından sonra ürün elde edilir. Doğrusal (lineer] polietilen de denilen HDPE %90 oranında kristal haldedir. Ana zincir en az 200 karbon atomludur. ASTM standartlarında Tip III ve Tip IV olarak tanımlanan HDPE in bağıl yoğunluğu 0.940 ve daha yukarı olarak verilmiştir. (HDPE, PETKİM kapasitesi 96.000 ton/yıldır). Özellikleri: HDPE, görünüm olarak LDPE e benzese de ondan çok daha sert, molekül kütlesi 150000-400000 dolaylarında bir polimerdir. Suya, kimyasal maddelere direnci iyidir. Işık ve açık hava koşullarına LDPE de olduğu gibi dayanıklı değildir. Özel dolgularla bu direnç artırılabilir. Mekanik özellikler çok iyi olup, özellikle darbe ve çekme dayanımları yüksektir. Bazı dolgu maddeleriyle de özellikler daha da iyileştirilir. Normalde çekme dayanımı 225-350 kgf/cm2 civarındadır. Sıcaklık dayanımı 100 °C nin üzerindedir. Enjeksiyon, ekstrüzyon, toz kaplama, film çekme, döner kalıplama, gibi birçok biçimlendirme yöntemine uygun bir malzemedir. Enjeksiyon kalıp sıcaklığının 50-70 °C de tutulması cihazdan çıkan ürün kalitesini yükseltir. HDPE elektriksel uygulamalara da çok elverişlidir. Kullanım Alanları: Geniş bir kullanım alanına sahip olan HDPE, basınçlı borular, gaz dağıtım boruları, şişe, bidon, varil, beyaz eşya ve makina parçaları, yalıtkan, oyuncak, elektrik ve elektronik eşya imalatında kullanılmaktadır. Suya dayanıklı olduğundan tekne ve depo yapımında da HDPE den yararlanılır.

HDPE Enjeksiyon
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

HDPE şişirme kalıplama HDPE film HDPE şişirme kalıplama: Olağanüstü işlenebilirlilik Mükemmel çevresel gerilme çatlama direnci (ESCR) Düşük çekme, iyi boyutsal kararlılık Yüksek mekanikmukavemet sunmaktadır rotasyonel kalıplama: Kolay işlenebilirlilik Dar moleküler ağırlık dağılımı Çeşitli tiplerde ürünler sunmaktadır EL-Lene HDPE film: Yüksek moleküler ağırlıklı HDPE reçine Kolay ekstrüzyon ve mükemmel mekanik mukavemet Bimodal film uygulamalarında kullanılabilmektedirler.

PE Polietilen
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

PE Polietilen, çok çeşitli ürünlerde kullanılan bir termoplastiktir. İsmini monomer haldeki etilenden alır, etilen kullanılarak polietilen üretilir. Plastik endüstrisinde genelde ismi kısaca PE olarak kullanılır. Etilen molekülü C2H4 , aslında çift bağ ile bağlanmış iki CH2 den oluşur. (CH2=CH2) Polietilenin üretim şekli, etilenin polimerizasyonu ile olur. Polimerizasyon metodu, radikal polimerizasyon, anyonik polimerizasyon, iyon koordinasyon polimerizasyonu ve katyonik polimerizasyon metodları ile olabilir. Bu metodların her biri farklı tipte polietilen üretimi sağlar.. Polietilen Sınıflandırılması: Polietilen yoğunluk ve kimyasal özellikleri baz alınarak çeşitli kategorilerde sınıflanır. Mekanik özellikleri, moleküler ağırlığı, kristal yapısı ve dallanma tipine bağlıdır. UHMWPE ( ultra yüksek moleküler ağırlıklı PE) HDPE (yüksek yoğunluklu PE) HDXLPE (yüksek yoğunluklu çapraz bağlı PE) PEX (çapraz bağlı PE) MDPE (orta yoğunluklu PE) LDPE (düşük yoğunluklu PE) LLDPE (lineer bağlı düşük yoğunluklu PE) VLDPE (çok düşük yoğunluklu PE) Polietilen Özellikleri: Tiplere göre değişiklik gösterse de; dış ortam koşulları ve neme karşı iyi direnç, esneklik, zayıf mekaniksel kuvvet ve üstün kimyasal direnç genel özellikleri olarak sayılabilir. Kaplar, plastik kutular, mutfak eşyaları, kaplamalar, boru ve tüp, oyuncak, kablolarda yalıtkan tabakalar, paketleme ve ambalaj filmi gibi çok yaygın bir kullanım alanı olup. Düşük maliyetlidir.

PP Polipropilen
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

Pp Polipropilen nin (PP) monomeri olan propilen petrol rafinerisinde, etilen gibi yan ürün olarak çok miktarda elde edilir. İzotaktik PP kristallenme özelliğinden ötürü ticari bir önem taşır. Kristal PP 165 °C sıcaklıkta eriyen lineer polimerdir. Bilinen polimerler arasında en hafif (0.905 gr/cm³) olanıdır. Elektriği geçirmez ve kimyasal maddelere dayanıklıdır. Öteki hidrokarbon polimerlerinde olduğu gibi, neme ve darbeye karşı çok dayanıklıdır. Öte yandan sıcaklığa, ışığa ve oksitleyici etkenlere karşı polietilene göre daha az dayanıklıdır. PP, antioksidan ve ultraviyole ışın absorplayıcı maddelerle stabilize edilerek daha dayanıklı hale getirilir. Düşük yoğunluklu bir reçine olan polipropilen doğal olarak yarı şeffaf ve süt beyaz rengindedir. Ayrıca çok iyi renklendirilme kabiliyeti vardır. Genellikle malzemenin sınırlı ısıl, kimyasal ve elektriksel özellikleri ve orta derece mukavemeti vardır; bu son özellik cam elyafı takviyesi ile iyileştirilebilir. Pratikte saf, cam elyafı ile kuvvetlendirilmiş, darbe mukavemeti ve köpük çeşitleri vardır. Polipropilen; genellikle enjeksiyon, ekstrüzyon ve üfleme gibi yöntemlerle işlenir. PP ilaç, kozmetik ve besin alanında kutu, şişe, kap v.b. parçaların; köpük çeşidi ise mobilya veya koltuk yastıklarının yapımında kullanılır. Polipropilenin başlıca kullanım alanı lif üretimidir. Yoğunluğu düşük olduğu için çuval ve perde yapımında öteki liflerle yarışacak derecede tekstil endüstrisine girmiştir. Kolay temizlenmesi ve çabuk kuruması da bu alanda kullanılmasını uygun kılar.. POLİPROPİLEN Özellikleri: Çekme direnci en yüksek termoplastiklerden biridir ve çekme gerilimi 3,5 kg / mm² dir. Bu plastik katkı maddeleriyle güçlendirildiğinde çekme gerilimi 112,5 kg / mm² den 386 kg / mm² ye kadar yükseltilebilir. · Kırılganlığı azdır. · İyi bir aşındırma özelliğine sahiptir ve sürtünme katsayısı ortadadır. · Isıya karşı dirençlidir ve 150 Cº nin altındaki buhardan etkilenmez. · Açık havaya karşı yüksek dirençlidir. · Kimyasal asitlere karşı dirençlidir ve sulandırılmış asitlerden etkilenmez. · Elektrik iletkenliği olmadığı için iyi bir izolasyon maddesidir. · Yoğunluğu az olan termoplastiklerdendir. · Kolayca kaynak edilebilir, talaşlı işlenebilir. Uygun yapıştırıcılarla yapıştırılabilir, baskı ve markalama yapılabilir. POLİPROPİLEN Uygulama Alanları: En çok ev aletlerinin yapımında, hastahane ve fizik laboratuvarı aletleri, pil koruyucu kutusu, taşıma çantası, sandalye ve sehpa, çöp sepeti, çamaşır makinesi merdanesi pedal, su tesisatı bağlantı elemanları (manşon, körtapa vb), otomotiv sanayinde kopolimer olarak akümülatör gövdesi, elektrik kablosu, ayakkabı topuğu, halat, boru yapımında kullanılır.

HİPS (Antişok)
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

PS (Polistiren), genel olarak kristal ya da Antişok olarak da adlandırılır. Isıtıldığında yumuşayan ve film, plaka gibi yarı bitmiş ürünlere ve birçok bitmiş ürüne dönüştürülebilen termoplastik bir polimerdir. Polistiren sınıfları iki ana gruba ayrılabilir: Kristal (GPPS General Purpose Polystyrene) Genel amaçlı polistiren Antişok (HIPS High Impact Polystyrene) Yüksek darbe dayanımlı polistiren GPPS, kristal netlikte polistiren, tam saydam, hassas olup yaygın oranda gıda paketleme uygulamaları ve mücevher kutularında kullanılmaktadır. HIPS, iyi materyal darbe performansı veren ama saydamlığı kaybeden, darbe modifiye edici olarak bütadiyen kauçuğa sahip polistirendir. Polistiren in işlenmesi kolay olup hoş bir parlaklığa sahiptir. Termo biçimlendirme için en tercih edilen materyaldir. En yaygın bilinen polistiren uygulaması yoğurt kaplarıdır. Kullanım Alanları: Thermoforming ve fast food ambalajlamalarında Elektronik cihazlarda Otomotivde fark, stop lambaları ve iç aydınlatmalarda Tekstil aksesuarlarında Buzdolabı rafları, sebzelik ve meyveliklerinde Oyuncaklarda Isı yalıtımında Ürün standları ve ürün reyonları Gözlük ve tıp aletlerinde İnşaat sektöründe Mobilya sektöründe Beyaz eşya sektöründe Mutfak eşyalarında (plastik bardak, tabak, çatal vs.) PS ürünleri sert, kırılabilir ve parlaktır. Düşük erime noktasına sahiptir. Polistiren, çabuk yanabilen, etkili gaz kokusu yayan ve kurum içeren bir maddedir. Güneş ışınlarına karşı dirençlidir. Aseton gibi maddelere karşı dayanıksızdır. Darbelere karşı dayanıklıdır. Fiyatları düşüktür ve kolay işlenir. Kristal polistiren diğer maddelere oranla daha sert ve şeffaftır. Kullanıldığı alanlar, kozmetik ürün kutuları, ayakkabı boyası kutusu, bardak, cd kutusu, elektrikli eşyalar, kaset, lamba, ev dekorasyon ürünleri, levha uygulamaları gibi alanlarda rahatlıkla kullanılabilir.

ABS Abies
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

ABS (akrilonitril bütadien stiren) endüstride yaygın olarak kullanılan hafif ve sert bir polimerdir. Kimyasal formülü C8H8 C4H6 C3H3N şeklindedir. ABS üreticilerinin kullandıkları oranlar farklılık gösterse de ortalama olarak bir ABS in içerdiği madde oranları %20 akrilonitril; % 20 bütadien ; %60 stiren şeklindedir ki bu oranlar malzemenin karakteristiklerini meydana getirmektedir. Örneğin bütadien malzemeye elastiki özellik kazandırarak darbe mukavemetini arttırmaktadır. Stiren ise malzemeye parlaklık kazandırır. ABS, HIPS e göre daha sağlam bir malzemedir. Görüntü olarak daha parlaktır. (koekstrüde edilmiş GPPS-HIPS karışımı hariç.) -20 ve 60 ºC sıcaklık aralığında kullanılabilir. ABS; SAN, PMMA gibi malzemeler ile uyum göstermektedir. Koekstrüzyon yöntemi ile çok katmanlı (multilayer) levha üretimi yapılabilmektedir. Bu yöntem sayesinde farklı ürünlerin üstün özellikleri tek bir üründe sunulmaktadır. Kolay işlenebilir, darbe ve aşınma mukavemeti yüksek olması, neme, yüksek sıcaklıklara dayanıklılığı ve kimyasal direnci nedeni ile sık tercih edilir.

PA6 (Polyamid Altı)
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

Poliamidler mühendislik plastiklerinin en önemli gruplarından birini oluşturur. Yüksek mol kütlesine ve kristalliğe sahip, nem aktivitesi düşük sentetik bir termoplastiktir. Naylon türlerinin içinde mekanik ve fiziksel özellikleri açısından en iyi olanıdır. Çeşitli viskozite değerlerinde, cam elyaf ve benzeri elyaflar ile kuvvetlendirilmiş, kauçuklu, ısıl dayanımı yüksek, mineral dolgulu ve alev geciktiricili, UV dayanımlı olmak üzere çok geniş bir ürün çeşitliliği bulunmaktadır. Poliamid ürünler sahip oldukları özelliklerden dolayı birçok endüstriyel uygulamalarda kullanılmaktadırlar. » Dolgusuz » Cam Elyaf Katkılı » Cam Bilye Katkılı » Mineral (Talk-Kalsit) Katkılı » Yanmaz (V0-V1-V2) Katkılı » UV-Antioksidan-Antistatik Katkılı

Hurda Alımı
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

Pp, Pe, Moblen, Bidon malı elteks, çapak, kova malı hurdaları alınır.

LLDPE ( linear)
ÜRÜN AÇIKLAMASI:

Ürün ile ilgili açıklama bulunmamaktadır.

Firmanın kayıtlı temsilcilik bilgisi bulunmamaktadır.

  • ADEMOĞLU PLASTİK